Erasmus studenti jsou nedílnou součástí každého semestru. Jednou z mnoha aktivit, které pro tyto studenty připravujeme, jsou již známé International Dinners. Pro všechny „erasmáky“ jsou tyto večeře poměrně výzvou, neboť většina z nich není zvyklá vařit pro sebe, natož pro ostatní. Zvláště pánové mívají s vařením trochu problémy.

Překvapivě se však letošní skupina Erasmus studentů projevuje jako velice schopná a odhodlaná přijmout jakoukoli výzvu a my se tak můžeme těšit na mnoho vydařených večerů plných chutných pokrmů. Jako minulý rok, i letos se večeře konají na studentské koleji Campus Delta, kde mají zúčastnění veškeré zázemí k přípravě svého menu.

První večeře bývá vždy trochu chaotická, proto jsme pro tento důležitý „úkol“ vybrali tři velice sympatické italské studenty – Monicu, Jessicu a Riccarda.

Celý večer se nesl ve velice příjemné atmosféře. Ochutnávka Italské kuchyně začala samozřejmě typickým předkrmem, který je ideální pro parné letní dny - Bruschette con mozzarella e pomodoro a prosciutto crudo Bruschette. U tohoto pokrmu všechny překvapila jednoduchost, ale zároveň pestrost chutí. Hlavním chodem nebylo nic jiného než italská pasta – Spaghetti con sugo all’arrabbiata . Chybět nemohla ani slavná pizza, té jsme ochutnali rovnou dva druhy – Pizzu Margherita a Pizzu Bianca.  Od začátku celého večera se však všichni nejvíce těšili na dezert, jakožto sladkou tečku za celým ochutnáváním. Naši tři kuchaři nejspíše zúčastněným četli myšlenky, a proto všechny na závěr čekal oblíbený italský dezert – Tiramisu.

Italská kuchyně opět nikoho nezklamala. Naopak, velice překvapila naše čínské přátele, kteří ji ochutnali poprvé.

Jako další nám předvedou své kuchařské umění a temperament španělští chlapci. Takže se máme jistě na co těšit!

 

Kateřina Kolářová

IMAG1566 IMAG1567 IMAG1572 IMAG1575

 

Jan Dvořák

Jan Dvořák

Mladý, perspektivní, sportovně talentovaný co nezkazí žádnou srandu. Motto: Be OBELIX!

xdvorak3@is.savs.cz